Monday 11 December 2017

Jongen (10) uit het dorp Guyaba aan Boven-Surinamerivier aangevallen door een jaguar

Koisie Koedemoesoe heeft ernstige klauwwonden opgelopen in het gelaat

 
De tienjarige Koisie Koedemoesoe uit het dorp Guyaba aan de Boven-Surinamerivier is zaterdagochtend aangevallen door een jaguar. De jongen heeft ernstige klauwwonden opgelopen in het gelaat. Schokkende foto's hiervan circuleren op social media, aldus De Ware Tijd vandaag, maandag 11 december 2017.

De jongen is in opdracht van de lokale ressortarts onmiddellijk overgebracht naar de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een gezondheidsassistent van de Medische Zending-poli was per boot meegereisd tot aan Pokigron. Vanaf daar is het slachtoffer per ambulance verder afgevoerd.

Bestuursopzichter Malije Banai heeft het ongeluk telefonisch gerapporteerd aan het districtscommissariaat van Sipaliwini.

Banai zegt een dergelijk voorval voor het eerst te hebben meegemaakt. Ook ouderen van het dorp hebben hem verteld dat het de eerste keer is dat iemand is aangevallen door een jaguar. De moeder hoorde de jongen gillen en rende erop af. Daar aangekomen kon ze haar ogen niet geloven. Ze is heel erg geschrokken en viel de jaguar aan met een houwer die ze op dat moment in haar hand had. Het beest vluchtte het bos in en met behulp van familieleden is de jongen gebracht naar het dorp.

Hij kreeg vandaag in het ziekenhuis bezoek van onder andere jeugdparlementariër Sersinio Adaba van Sipaliwini.

No comments:

Post a Comment